Vi bruger cookies til at sikre, at websitet fungerer efter hensigten og til at indsamle statistik om brugen af det, så vi kan forbedre din oplevelse på sitet.

×

7 alternative serveringer med and

Anden er en traditionsrig fugl, når det kommer til madlavning. Den serveres typisk omkring juletid, og ofte får den selskab på tallerkenen af hvide kartofler og en brun, tyk sauce.

Men vi begynder så småt at se en ny udvikling. Hvor flere og flere køkkener forsøger at tænke den smagfulde and ind på alternative måder i deres menu. Hele året rundt. Og det giver god mening – for hvorfor ikke udnytte andens enorme popularitet?

Vi har her samlet 7 alternative måder, som du kan servere and på i dit køkken.

1. Pulled Duck Burger

Giv den traditionelle burger et twist med din egen Pulled Duck Burger. Brug resterne fra gårsdagens hele and og riv kødet fra hinanden med et par gafler og tilsæt gerne lidt andefedt. Har du ikke rester fra en hel and, kan du også købe confiteret and fra dåse, som er perfekt til Pulled Duck. Servér den revet and i en burgerbolle med fx rødkål, syltede agurker, brun sovs og sprøde æbler.

2. Andemix

Pølsemix, kebabmix, kyllingemix… Vi kender alle de klassiske mixes med pommes frites og dyppelse. Men hvorfor ikke tilføje en ny udgave med and til samlingen? Igen kan du med fordel anvende confiteret and fra dåse, som du blot skal rive i strimler, varme og servere sammen med pommes frites og selvfølgelig toppet med en god, cremet dressing. En syndig, men lækker ret, som du måske allerede har set på Street Foods rundt om i landet.

3. Andesalat

And kan også anvendes i mere sunde sammenhænge. Eksempelvis som topping i dine salater og i din salatbar. Det er især oplagt, hvis du har andebryst til overs fra dagen før. Skær andebrystet i skiver og giv salaten en dejlig umamismag. De lækre andeskiver kan også fungere godt som proteinkilden i de populære Poke Bowls!

4. Hot Duck

En anden klassiker, som du kan give et twist af and, er hotdoggen. Her kan du udskifte svinepølsen med strimler af krydret andeconfit og på den måde kreere en anderledes spiseoplevelse for de mange hotdogelskere. Lav din egen unikke ”Hot Duck” med de ingredienser, som du synes går godt sammen med and – måske inspireret af det asiatiske køkken?

Vidste du, at det netop var en hotdog med andeconfit som i 2010 vandt DM i hotdogs?

 

5. And på spyd

Ofte kan du anvende and i de retter, hvor du i forvejen anvender kylling. Og det gælder også de velkendte kyllingespyd. Skær anden ud i mundrette stykker, krydr dem evt. i en marinade lavet af soja og honning og sæt dem på spyd sammen med lidt forskelligt grønt. Et simpelt og smagfuldt andespyd, som kan serveres sammen med ris, nudelsalater eller noget helt tredje.

6. Sandwich med and

Vi har allerede set på, hvordan du kan servere and i dine burgere. Og det samme gør sig også gældende, hvis du har sandwich på menuen. Her kan du skære andebrystet i skiver og servere i dit sandwichbrød sammen med eksempelvis salat, tomat, rødløg, syltede agurker, sennep og chutney. Et fantastisk alternativ til de traditionelle sandwiches!

7. Ovnbagte andelår med årstidens rodfrugter

Andelår er også en smagfuld udskæring, som du kan servere på forskellige måder i dit køkken. Krydr andelårene og giv dem fx en tur i ovnen sammen med årstidens rodfrugter. Servér sammen med en sauce eller dip. En nem og lækker måde at servere and på, som du kan variere hele året rundt!

Sæt den populære and på din menu

Vi håber, at denne artikel gav lidt inspiration til, hvordan du kan servere and på nye måder i dit køkken.

Er du på udkig efter andeprodukter, som du kan anvende i dit køkken, så tilbyder vi et større udvalg inden for både forarbejdede og rå produkter.

Du kan bl.a. få fingrene i vores unikke franske Challandaise andebryst- og lår, som i de sidste 60 år og indtil nu kun er blevet solgt til udvalgte restauranter i verden. Vi tilbyder også confiteret and på dåse, som allerede er tilberedt for dig, så du blot selv skal varme det og rive det i strimler.

Hvis du har brug for tips og råd til at sætte den populære and på din menu, er du som altid velkommen til at kontakte en af vores konsulenter!