Vi bruger cookies til at sikre, at websitet fungerer efter hensigten og til at indsamle statistik om brugen af det, så vi kan forbedre din oplevelse på sitet.

×

Fordelene ved at vælge fjerkræ fra frost

Frosne fødevarer har ofte fået ry for at være dårligere end ferske. Men det er en myte, understreger både eksperter og undersøgelser.

Sandheden er, at nye teknologier har givet nye muligheder, når det kommer til nedfrysning af råvarer som eksempelvis fjerkræ. Muligheder, som rent faktisk betyder, at der er flere fordele ved at handle frost frem for fersk.

Dem kigger vi nærmere på her!

Bevarer friskheden over lange transporttider

Nogle har en opfattelse af, at ferske fjerkræprodukter er friskere end frosne. Men det er ikke helt rigtigt. For med udviklingen inden for fast freezing kan man i dag fryse produkter ned på blot få minutter efter slagtning og forarbejdning.

Det betyder, at når du tør produktet op – dage, uger eller måneder senere – så får du i realiteten et produkt, som lige er blevet pakket ned!

Det er især en fordel, når produktet skal transporteres fra produktionen og ud til dit køkken. Med ferske råvarer aftager friskheden nemlig for hver time, der går. En bekymring, som du slipper for, når produktet er blevet frosset ned.

Fastholder kvaliteten og næringsindholdet

Men hvad med kvaliteten og næringsindholdet, tænker du måske? Her har den effektive nedfrysningsproces den fordel, at der ikke når at blive dannet større iskrystaller, som kan risikere at ødelægge kødets celler.

Det betyder, at fjerkræproduktet både bevarer sin naturlige smag og autentiske struktur. Og samtidig fastholdes produktets næringsindhold, da den effektive nedfrysning indkapsler de gode proteiner, vitaminer og mineraler i kødet.

Reducerer madspild

En tredje fordel ved frossent fjerkræ er, at det bidrager til at holde madspildet nede. Det skyldes, at holdbarhedsdatoen ved frosne produkter er betydelig længere end ved ferske produkter. Dermed risikerer du ikke på samme måde at brænde inde med råvarer, som du ikke kan få solgt inden udløbsdatoen.

Og eftersom mange produkter i dag fryses hurtigt ned enkeltvist, kan du nemt tage det antal produkter op, som du skal bruge.

Sparer tid og letter arbejdsbyrden

Nogle vil måske indvende, at ferske produkter er nemmere at håndtere, fordi man ikke skal bruge tid på optøning. Og ja, der skal investeres lidt tid på at tø produkterne op, men det behøver ikke være nogen større tidsrøver, hvis blot optøningen sættes i system.

Derudover er der meget tid at spare, hvis du køber frosne fjerkræprodukter, som er færdigbehandlede. Her slipper du for at bruge tid på håndtering og tilberedning, da produkterne blot skal varmes i enten ovn, friture eller på grillen eller panden.

En fordel, som i den grad letter arbejdsbyrden i dit køkken!

Leder du efter frosne fjerkræprodukter med en høj og ensartet kvalitet? Med vores to stærke brands, Chefs Club og Top Table, tilbyder vi et bredt og dybt sortiment inden for henholdsvis rå og færdigbehandlede fjerkræprodukter!